Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH

Dodik obećao nastavak pomoći Srbima u Mostaru

  • 01.12.2020. 17:01

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas povratničku porodicu Duška Šagovnovića u mjestu Željuša, kod Mostara, gdje je uručio poklone za troje djece i poručio da će Republika Srpska i dalje pomagati povratnike u dolini Neretve.

- Uvijek smo nastojali da pomažemo povratničku populaciju u Mostaru i tako će biti i ubuduće. Znamo da su brojni problemi u vezi sa zapošljavanjem i obrazovanjem i pokušaćemo zajednički da ih rješavamo - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da se poštene i vrijedne porodice nikada ne žale i ne pričaju o problemima, ali je vidljivo da su problemi prisutni.

- Djeca u Mostaru ne mogu pohađati nastavu na srpskom jeziku. Većina Srba ovdje radi poslove koje drugi neće. Zato je potrebno da pomognemo djeci i mladima koji imaju namjeru da ovdje žive, da se razvija jedno tolerantno društvo i da svi imaju jednake šanse - kaže Dodik.

On je naglasio da je važno da Srbi izaberu svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara, da bi mogli uticati na odluke i na život u ovom gradu.

Sa Dodikom je u posjeti povratničkoj porodici Šagovnović bio i nosilac liste "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević, koji je rekao da su problemi povratnika u Mostaru i danas brojni.

On je naglasio da se u politiku uključio da bi se stvari mijenjale nabolje i popravio položaj srpskog stanovništva i svih građana Mostara.

Duško Šagovnović koji sa suprugom, troje djece i majkom živi u Željuši kaže da se u Mostar vratio prije dvadesetak godina, te da žive od svog rada.

On je naveo da bi najveća pomoć mladima bila kada bi mogli da dobiju bolje i sigurne poslove, te dodao da je Dodik obećao pomoć u tom smislu.

Šagovnović je zahvalio Dodiku na posjeti i pomoći koju pruža srpskom narodu u Mostaru.

Dodik se danas sastao i sa građanima srpske nacionalnosti u Mostaru i obećao da će Republika Srpska i dalje biti uz mostarske Srbe, te poručio da je važno da budu jedinstveni i organizovani i da izaberu svoje autentične predstavnike u Gradskom vijeću.