Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik o Komšiću: Bošnjaci su birali sebi podobnoga Hrvata

  • 04.06.2019. 17:53

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata.

"Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata", rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata. 

"Sama činjenica da su gotovo sve opštine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delekitimisan", kaže Dodik.

Željko Komšić uživa u jednoj apstraktnoj poziciji u kojoj ne postoje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo građani a to je najbliže tome da postoje samo Bosanci, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Njemu nije smetalo da bude viđeni pripadnik Armije BiH koja je učinila zločine protiv Srba, zbog koje je iz Sarajeva protjerano 150 hiljda pripadnika našeg naroda i borio se protiv Vojske Republike Srpske i zato je njemu razumljivo da čim se pomene nešto o tome da on to blokira na neki ružan način. Zbog toga ja ne želim previše da razgovaram o tome."

Čitav intervju sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, gledajte u emisiji Jedan na jedan Alternativne televizije.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином