Dodik: Nema zakona o VSTS-u dok se ne riješi njegov status

  • 07.07.2020. 16:36

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da neće doći do usvajanja zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ dok se ne riješi cjelovito pitanje i status Savjeta.

"Dobro je da se neke stvari otkoče, ali u javnosti, određenim spekulativnim kanalima probijaju se priče o tome kako će doći do usvajanja nekakvog zakona o VSTS-u. Neće doći do usvajanja zakona dok se ne riješi cjelovito pitanje i status VSTS-a", tvrdi Dodik.

Prema njegovim riječima, taj zakon mora biti preciziran u skladu sa Ustavom i mora se definisati kompletan pravosudni sistem.

"Mi insistiramo deset godina na tome i nikakve kozmetičke promjene zakona o VSTS-u neće se desiti", poručio je lider SNSD-a.

On je ocijenio da je neprihvatljivo da te promjene predlažu međunarodni subjekti i da to objašnjavaju činjenicom da izabrane radne grupe nisu uspjele da pripreme te prijedloge.

To je, konstatovao je on, miješanje u unutrašnje stvari BiH.

"Ne želimo da se, bez kompletnog dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda, uđe u proces izmjena zakona o javnim nabavkama sve dok se taj dogovor ne obezbijedi. To je predviđeno Ustavom i tako mora da bude", rekao je novinarima Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH ima nakaradan sistem i u javnim nabavkama i u pravosuđu, ali on ne može da se mijenja "samo da bi zadovoljili neke strance koji bi napisali izvještaj da su nešto postigli i uradili, a nisu ništa riješili".

"Ili će reforme biti cjelovite ili nećemo glasati", poručio je Dodik. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)