Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Nećemo pristati ni na kakve ucjene SDA

  • 14.11.2019. 12:32

U Mostaru će se sutra sastati delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, sa liderima stranaka, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem na čelu.

Podsjećamo, delegacije SDA i HDZ-a BiH, predvođene predsjednicima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem održale su sastanak u Sarajevu.

Dodik je danas u Banjaluci izjavio da neće pristati ni na kakve ucjene SDA, niti na bilo kakav dokument koji bi mogao dovesti do ulaska u NATO alijansu.

Prema Čovićevim riječima, razgovarali su o Izbornom zakonu i dogovorili da se započne proces traženja rješenja.

"Nadam se da do kraja sljedeće sedmice možemo da ponudimo rješenja", rekao je Čović.

Prema riječima Izetbegovića, dat je rok od dvije sedmice da se pokuša kreirati rješenje. Nakon toga će, kako je naveo, biti uključeni i koalicioni partneri SBB i DF.

"Mi smo posebno zainteresovani za implementaciju presude Sejdić-Finci i smanjenje mogućnosti blokada unutar Doma naroda FBiH", rekao je Izetbegović.

On je istakao i da su imali sastanak i s premijerom FBiH Fadilom Novalićem, te da bi sljedeće sedmice mogao biti finalizovan prijedlog o novim ministarstvima.

Kada je riječ o formiranju vlasti na bh. nivou, Izetbegović je naveo da se dogovor ne može postići bez treće strane.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.