Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Ne prihvatam ni jedan plan koji BiH uvodi u NATO

  • 17.10.2019. 12:33

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik demantovao je danas navode lidera SDS-a Mirka Šarovića da će SNSD pristati na godišnji nacionalni program za pristupanje NATO /ANP/ i da će tu namjeru kamuflirati preimenovanjem tog dokumenta.

Dodik je poručio da se nikada ne bavi manipulacijom i da ne postoji nikakav dokument na kojem se navodno radi, kako tvrdi opozicija.

"Neka Šarović pokaže taj dokument. Možda su ga napisali stranci koji ga edukuju, ja nisam, niti sam dokument vidio", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH, ponovio je da neće prihvatiti nijedan program koji BiH uvodi u NATO.

On tvrdi da nema razgovora o tome da se donese dokument koji bi se tretirao kao ANP, bez obzira kako to izgledalo Šaroviću i lideru PDP-a Branislavu Borenoviću.

"Naše saglasnosti na to nema, a očigledno da ima njihove", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da ne postoji redukovani ANP i da nema razgovora o tome.

"To je priča Mirka Šarovića, ili njegovih prijatelja stranaca. Mi taj plan nećemo prihvatiti ni sada, ni poslije formiranja Savjeta ministara. A da li je Šarović to obećao i kako je moguće da ga muslimani podržavaju da napravi većinu u parlamentu BiH? Da li je obećao da će to uraditi kasnije? Možda, ja ne znam. Neka on kaže da nije za program i da ga neće prihvatiti ni u slučaju da se izabere novi Savjet ministara. Na strani na kojoj ja stojim ne stanuje izdaja, kao što to vidimo tamo", rekao je Dodik.

On je rekao da su mu stranci, kojima je u interesu članstvo BiH u NATO, govorili da će lideri SDS-a i PDP-a biti mirni ako se članstvo prihvati.

"Ja sam im rekao da imam svoj stav i da me ne zanimaju Borenović, ni Šarović", naveo je Dodik.

Lider SDS-a Mirko Šarović rekao je juče da postojeća trojka /HDZ, SDA i SNSD/ nastoji da na neki način izmijeni postojeći tekst ANP-a i svede ga na dokument koji će imati 25 stranica.

"Cilj je da ga prilagode potrebama SNSD-a i na neki način zavaraju javnost da to nije ANP. Taj dokument koji bi imao drugačiji naziv je dokument koji nas vodi u NATO", dodao je Šarović.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок