Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Ne može Komšić napadati Srbiju

  • 07.07.2020. 12:56

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je krajnje vrijeme da Željko Komšić prestane držati lekcije Srbiji, jer on na to nema pravo i time samo problematizuje odnose BiH sa Srbijom, umjesto da doprinosi dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj saradnji.

- Srbija je država u punom smislu te riječi, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan pravosudni sistem i nije nikakav "režim", kako to često u javnosti pokušava nakaradno da plasira Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava koje se striktno primjenjuje i poštuje - istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevu izjavu povodom presude Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu koje je osudilo na 10 godina zatvora nekadašnjeg upravnika vojničkog pritvora za Srbe "Ilidža" u Hrasnici Huseina Mujanovića u kojoj je iznio niz optužbi na račun Srbije, Dodik je rekao da Komšić ne može da napada jednu demokratsku i civilizovanu zemlju kao što je Srbija.

- Miješanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija, može samo negativno i destabilizujuće da utiče na doborosusjedske odnose i međusobnu saradnju - ocijenio je Dodik.

Mujanović je osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnog djela ratni zločin protiv Srba, srpskih civila, njihovog pritivzakonitog zatvaranja, nečovječnog postupanja, izdavanja naredbi i učestovanja u nanošenju povreda tjelesnog integriteta od jula 1992. do oktobra 1992. godine.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.