Osudio teroristički napad na Novom Zelandu

Dodik: Natpisi koji ističu motiv, a ne zločin su uvreda žrtvama

  • 15.03.2019. 13:00

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najsnažnije je osudio zastrašujući teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive. 

"Ne mogu a da ne primjetim da je u medijskom i dijelu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik Srni. 

On je naglasio da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom. 

"Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnijela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi. 

Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta koji je preuzeo odgovornost.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник