Sastanak u Istočnom Sarajevu

Dodik: Moguće odlaganje izbora do sredine decembra

  • 07.07.2020. 15:53

Nakon sastanka lidera SNSD-a, SDA-a i HDZ BiH u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik je poručio da će izbori biti održani najvjerovatnije sredinom decembra.

Usvajanje Budžeta trebalo bi da bude 21. jula, a izborni zakon koji se odnosi na Mostar ide danas u Predstavnički dom, a već sutra na Dom naroda.

"Predstavnici srpskog naroda nisu učestvovali oko razgovora i rješenja za Mostar. Zbog toga smo tražili da se uključe Srbi i osigura ravnopravnost pogotovo na mjesto savjetnika. Da se u komisija za gradska područja osigura ravnopravna uloga. Rečeno je da bi trebalo do izbora da se riješi pitanje konstitutivnosti Srba u kantonima. Partneri su to prihvatili" rekao je Dodik.

Dodik poručuje i da su ostala još nerazjašnjena pitanja oko CIK-a i da SDA ne želi da razgovara na tu temu jer smatraju da je to završen posao.

"Mi smatramo da je to nezakonito i da će proizvesti niz malverzacija u samom procesu izbora. Da su namjere ovakvog izbora CIK-a loše i da se želi preko CIK-a obračunavati sa drugim političkim partijama", rekao je Dodik i poručio da SNSD ostaje pri osporavanju sastava CIK-a.

U sporazumu koji su postigli HDZ i SDA stoji da će izbori u Mostaru biti održani u isto vrijeme. Pošto je to nemoguće, ostaje mogućnosti da se svi zajedno izbori održe sredinom decembra.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)