Božićni prijem u Istočnom Sarajevu

Dodik: Mir i dobri međuljudski odnosi neophodni svima koji žive u BiH

  • 15.01.2019. 19:05

Republika Srpska ne odustaje od obilježavanja njoj bitnih praznika. Rekao je to srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je organizovao Božićni prijem u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Mir, stabilnost i dobri međuljudski odnosi neophodni su svima koji žive u BiH, i to je glavna poruka. Zahvalan je, kaže, svima koji su se odazvali pozivu, ali poruka mira upućena je i onima koji danas nisu bili u Istočnom Sarajevu. Mnogobrojnim zvanicama, Dodik se obratio tradicionalnim pozdravom.

“Braćo i sestre i ovaj put želim da vas pozdravim našim tradicionalnim pozdravom: "Mir Božiji, Hristos se rodi". Želim da se na ovaj način okupimo, na kraju višednevnih svetkovina posvećenih Novoj godini, našem Božiću, Danu Republike i ovdje, u okviru organizacije srpskog člana Predsjedništva, da pokažemo naše okupljanje i sabornost, privrženost miru i stabilizaciji, privrženost dobrim odnosima među ljudima i svemu onome što praznici koje smo proslavljali tako snažno iskazuju kod svih religija i vjera i naroda koji ovdje žive,“ rekao je Dodik.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zahvalio se domaćinu na, kako kaže, istorijskom danu.

“Hvala vam gospodine predsjedniče na ovom prijemu i ugodnom osjećaju da smo kod dobrog domaćina, i ovo je u svakom slučaju istorijski događaj, po prvi put imamo božićnonovogodišnji prijem u Istočnom Sarajevu, to nas čini srećnim i radosnim. Božić i Nova godina su praznici radosti, tu radost koju primamo trebamo da zajednički živimo i međusobno razmjenjujemo,“ rekao je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit je rekao da se izbor Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH pozitivno odrazio na srpski narod na Sarajevsko-romanijskoj regiji i cijelom Podrinju. Dosadašnji Božićni prijemi, srpski članovi Predsjedništva BiH proslavljali su u Sarajevu. 

Milorad Dodik, kako je i najavio da će po stupanju na dužnost, najviše vremena provodi u Istočnom Sarajevu i da će vrlo rado u sjedištu Republiek Srpske ugostiti sve dobronamjerne ljude. Baš to uradio je i danas. Današnjem prijemu, uz politički vrh Srpske, prisustvovali su ambasadori u BiH, hrvatski ministri koji su u tehničkom mandatu Savjeta ministara BiH, predstavnici rimokatoličke crkve, Jevrejske zajednice, predstavnici sa Kosova i Metohije, te mnogobrojni funcioneri i privrednici Republike Srpske.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм