Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić još nije prebolio slom režima Mila Đukanovića

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2021. 19:32

Drugi bošnjački član bh. Predsjedništva Željko Komšić još nije prebolio slom režima Mila Đukanovića. Drugačije se, kaže srpski član Predsjedništva, ne može shvatiti Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Indikativno je, kaže Milorad Dodik, da samo u sedam dana imamo napade na SPC, prvo od Bakira Izetbegovića, sada i od Komšića. U svom napadu, Komšić nije zaobišao ni Dodika. Kaže, on uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.

“Ta vrsta podaništva koju je on prihvatio da sprovodi svakako govori o njemu lično i njegovoj političkoj ambiciji. Na kraju krajeva, vidjeli smo u posljednje vrijeme, sve ono što oni čine, pokušavaju ili se raduju svemu onome što ide protiv Srba i Republike Srpske. To, naravno, nije politika koja može da uspije u BiH. Ja i dalje mislim da je jedini način da se u BiH mirno raziđemo i da gradimo kao nezavisne države zasebno dobre prijateljske odnose", kaže Dodik.

Nastavićemo raditi na jačanju i očuvanju Republike Srpske i njenog identiteta. To što volimo Srpsku, najviše ih boli, poruka je predsjednika Republike Srpske.  Željka Cvijanović kaže da Komšić od Dodika ima velike frustracije, te da je njegovi svakodnevni komentari ne brinu. 

“Imamo svoja prava od kojih nećemo da odustanemo zbog neke imaginarne BiH, od nekog imaginarnog Željka Komšića, koji u suštini negdje sjedi i nekoga predstavlja, a ne predstavlja ga. Ja nisam čula još nijednog srpskog političara koji se na bilo koji način okomio na predstavnike islamske zajednice ili katolike koji žive u BiH. Ovo što rade Izetbegović i Komšić je samo dodatna kontaminacija i trovanje ionako zatrovane atmosfere", kaže predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Ono što radi SPC nema nikakav politički karakter, samo vjerski, više puta se čulo iz Crne Gore. Čulo se i da Milorad Dodik doprinosi miru i stabilnosti u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

“Ne zaboravljamo nikada ličnu podršku gospodina Milorada Dodika, koji je uvijek gledao sa ljubavlju i gledao da pomogne koliko može Crnoj Gori”, kaže mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uveo Republiku Srpsku u period u kome se srpski interesi i stavovi više ne mogu ignorisati, ni unutar BiH, ni u dijelu međunarodne zajednice koja nije sklona Srbima, zaključuje i profesor i diplomata Darko Tanasković.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.