Što prije potpisati sporazum

Dodik: Cijena rominga za sve u BiH može biti 80 odsto niža

  • 05.03.2019. 15:36

"Građanima BiH može da se smanji cijena rominga u regionu, a kasnije i sa zemljama EU, za 80 odsto i tu nema dogovora - šta se tu ima dogovarati", izjavio je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Dodik ističe da su on i Željko Komšić saglasni da BiH što prije potpiše sporazum o jeftinijim pozivima iz rominga, ali da Šefik Džaferović - nije siguran.

"Telefonski sam se čuo sa Komšićem koji pristaje da damo našu saglasnost da se potpiše taj sporazum. Gospodin Džaferović smatra da mora još nešto da vidi, da nešto nije jasno, što govori da BH Telekom hoće da dobije dodatno vrijeme za te prihode", ocjenjuje Dodik.

Dodik kaže da će on i Komšić glasati za tu odluku, i ako Džaferović bude protiv - jedino će moći da spriječi njeno usvajanje potezanjem vitalnog nacionalnog interesa.

Srpski član bh. Predsjedništva kaže da je razgovarao sa direktorom Mtela, i da su oni spremni da poštuju sve odluke vezane za to jer je taj sporazum Srbija već potpisala.

"Ja na tim pitanjima ne želim da trošim snagu, jer je interes apsolutno svih ljudi koji imaju telefone, i svih koji imaju rođake i prijatelje u inostranstvu. Ako na ovome budemo gubili vrijeme - pa kakva je to zemlja koja ne štiti svoje građane", pita se Dodik.

Presjedavajući bh. Predsjedništva je naglasio da se jeftinijim cijenama rominga štite svi građani BiH, a ne samo oni u Republici Srpskoj.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.