Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Ključna je odgovornost pojedinca

  • 16.03.2020. 19:16

Mora se shvatiti ozbiljnost situacije, poručuje srpski član predsjedništva BiH. Milorad Dodik kaže, u ovome je ključna odgovornost pojedinca. Udarom po džepu, trebalo bi da se neodgovornosti pojedinaca stane u kraj.

“Sazvaćemo sjednicu Parlamenta samo po toj tačci dnevnog reda. Nadam se da neće biti rasprave, nego samo glasanje da promijenimo Zakon – kazne koje su sada bile nekoliko stotina KM ići će na 10 hiljada KM. Neka onda krši ko šta hoće. Ja vas uvjeravam da ćemo učiniti sve da prema neodgovornima se ponašamo veoma odgovorno i u tom pogledu neće biti izuzetaka, bez obzira ko je i šta je”, kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Što se tiče Banjaluke, za sada se poštuju uvedene mjere. Iz Komunalne policije kažu, na terenu nisu naišli na neki propust. Svi se, tvrde, pridržavaju naredbi. Uskoro će i u kontrolu onih koji se nalaze u kućnoj izolaciji.

“Na način kada zdravstveni inspektor na granici evidentira lice koje ulazi i odredi mu rješenjem mjeru karantina, takva evidencija ide u nadležni dom zdravlja, a onda oni tu evidenciju prosljeđuju komunalnoj policiji koja će vršiti provjeru da li se takva lica nalaze na adresama na kojima su prijavljena”, kaže načelnik odjeljenja komunalne policije grada Banjaluka, Milenko Letić.

Tamo gdje se prodaju najpotrebnije životne namirnice, uvedeno je i najviše mjera predostrožnosti. Banjalučke pekare, pored naredbi koje su stigle iz Gradske uprave, uvele su i dodatne mjere. Redovna dezinfekcija prostora je na prvom mjestu.

“Molimo kupce da ne ulaze više od dva kupca istovremeno. Na podovima maloprodajnih objekata smo iscrtali trakama polja koja su 1.5x1.5m, tako da ste dužni kada uđete da se krećete i zadržavate unutar tog polja, da bi održali tu minimalnu udaljenost od nekog drugog kupca. Isto tako smo napravili i barijeru koliko možete da priđete prodavačicama”, kaže Dragana Popara, direktor proizvodnje "Krajina klas" Banjaluka.

“Kupci ulaze jedan po jedan i postoji odstojanje između kupaca od 1,5 do 2m. Takođe, to odstojanje praktikujemo i kod mušterija koje se nalaze sa vanjske strane objekta”, kaže Vladimir Vlačina, iz kompanije "Žitopeka" Banjaluka.

Dosta dobro se tih mjera pridržavaju Banjalučani. Redovi ispred trgovačkih objekata jesu dugi, ali upravo zbog poštovanja mjera koje se odnose na udaljenost i broja kupaca unutar objekata. Pričaju, nije problem i malo sačekati, ako to znači sačuvati zdravlje.

- “Naravno da se pridržavam mjera i podržavam. U ovakvoj situaciji kao što se mi danas nalazimo apsolutno je neophodno da se mi pridržavamo toga.”

- “Mora ovako, da se ne bi svijet zarazio.”

- “Moramo se pridržavati, ne smijemo da idemo preko reda, lagano da odradimo i biće sve u redu", kažu građani.

Mjere se moraju poštovati.  Samo pridržavajući se tih mjera možemo zaštiti sebe, ali i sve druge oko nas.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос