Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Incko više ne može ništa da nametne

  • 22.11.2020. 15:54

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko više ništa ne može da nametne niti ima razloga, te ocijenio da to zapadna Evropa ne može da prihvati.

"NJega nešto popali u Sarajevu i on odmah počne da reaguje kao iz vedra neba. Vjerovatno oni u Sarajevu to od njega traže", rekao je Dodik komentarišući prijetnje Incka da će nametnuti zakon o negiranju geoncida ako ne bude usvojen do 11. jula naredne godine.

Dodik je istakao kako ne misli da Incko može nešto da nametne. "Šta i ako nametne, nema razloga... Ipak je on olupina u smislu da je prošlost, a da li će uspjeti sa tim njegovim... Vidjećemo", izjavio je Dodik medijima iz Republike Srpske.

On smatra da je prošlo vrijeme i da zapadna Evropa to ne može da prihvati. "Kakva je to priča o tome da na silu nešto nekome namećete. Da li to u Evropi tako rade", upitao je Dodik.

Dodik je ocijenio da se od Incka svašta može očekivati i da je izgubio kompas. "On hoće da se vrati da dobije još koju godinu mandata i spreman je da se dodvori muslimanima od kojih vjerovatno prima već ozbiljne apanaže", istakao je Dodik.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)