Sastanak u Banjaluci

Dodik i Cvijanović sa Vigemarkom o formiranju vlasti

  • 10.06.2019. 16:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark istakli su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva i Vigemark su na sastanku u Banjaluci ocijenili da je za nastavak procesa evropskih integracija od izuzetnog značaja sprovođenje mehanizma koordinacije koji omogućava saradnju različitih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o nastavku procesa evropskih integracija u svjetlu mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas su još jednom naglasili potrebu da što prije bude formiran Savjet ministara, kao i da taj proces ne smije biti uslovljen bilo kojim političkim temama.

Tokom današnjeg sastanka u Banjaluci, Dodik je zahvalio za korektnom odnosu EU prema BiH, a koji se, između ostalog, ogleda i u pozitivnom mišljenju Evropske komisije, saopšteno je iz Predsjedništva.

Dodik je ocijenio da je žarište krize u Federaciji BiH u kojoj nisu u stanju da sprovedu izborne rezultate i formiraju vlast, a što se odražava i na nivo BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)