Dodik: Glupa i nepotrebna izjava Bisere Turković

  • 02.03.2021. 12:08

Glupa i nepotrebna izjava ministra inostarnih poslova u Savjetu ministara BiH Biserke Turković, rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Ona svakao neće primiti tu vakcinu poznavajući njene stavove", rekao je Dodik.

Savjet ministara je na jutrošnjoj sjednici usvojilo informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH.

Informacija o donaciji je usvojena sa devet glasova "za", uz uslov Bisere Turković da se prvo pribavi saglasnost Agencije za lijekove BiH pa da tek onda vakcine idu u upotrebu.

"Tražila sam da se vakcina ne koristi dok ne dobije saglasnost naše Agencije za lijekove, jer ova vakcina nema saglasnost u EU niti SAD", rekla je Turkovićeva.

Ona je naglasila kako se radi o vakcini koja se proizvodi u Indiji, a po licenci AstraZenece.
 
"Radi se vrlo dostupnoj vakcini koja se uglavnom koristi u siromašnim državama, kao što je Dominikanska Republika i slično. Dakle, vrlo jeftina i vrlo dostupna i nema dozvole za korištenje u EU. Zato je moj uslov bio da se ona provjeri u našoj Agenciji", istakla je Turković.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.