Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Erdoganu koji je "u amanet" od Alije dobio BiH sam rekao da treba da idemo ka mirnom razlazu

  • Извор: АТВ
  • 02.09.2021. 20:20

U Bledu u Slovenije održan je Strateški forum na kojem su prisustvovali Željko Komšić, Šefik Džaferović i Kristijan Šmit, dok je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odbio da se pojavi na pomenutom forumu. Za odlazak u Sloveniju nije bilo odluke Predsjedništva.

"Na drugom panelu trebalo je da učestvuje Kristijan Šmit koji je najavljen kao visoki predstavnik, da sjedi sa Predsjedništvom BiH i još nekim ljudima. Ja ne mogu da utičem na to, ja nisam sazivač toga i ne mogu da isključim Šmita bez obzira kako ga oni zvali. Smatrao sam da je sasvim uljudno da ja tamo ne idem i ne pravim nekakvu gužvu. Da sam otišao i da su me uslikali sa Šmitom, onda bi Crnadak i ovi koji danas govore što nisam išao na Bled, onda bi govorili "pogledajte ga otišao je na Bled", kaže Dodik i dodaje: 

"Oni su uvijek "anti-protivni". Svaki dan čekaju šta uraditi i oni su protiv toga, bez obzira na kontinuitet. Njima je neugodno bilo u tom zajedništvu, pa i oko ovog pitanja. Očigledno je da je mnogo mentora u ovo uključeno ili onih ljudi kojima su oni odgovorni. Ja sam na moje iznenađenje juče vidio gospodina Borenovića da se nalazi sa vrhom obavještajne strukture SAD-a i to se krije. Ako je sve to čisto, zašto se to ne objavi. Ja sam veoma čisto otišao na sastanak sa Erdoganom, pokazao sam svoje ponašanje. Neki kažu da sam kukavica, ja ne vidim tu kukavičluk. Otišao sam pred Erdogana koji to jutro otišao na grob Alije Izetbegovića koji mu je po njihovim pričama ostavio BiH u "amanet" i pred istim tim Erdoganom kažem da ovo treba ići ka mirnoj disoluciji. Ja mislim da to nije kukavičluk", kaže Dodik.


  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.