Dodik: Džaferović putuje u Pakistan

  • 27.08.2020. 14:10

Predsjedništvo BiH odlučilo je na današnjoj 15. sjednici da predsjedavajući Šefik Džaferović putuje u Pakistan gdje bi najvjerovatnije trebalo da potpiše sporazum o readmisiji.

"Razmatrali smo pitanje migracija, slažemo se u tome da ciljevi koje treba postići u BiH da se spriječi njihov ulazak, a drugo da se bitno smanji njihov boravak u BiH. Zbog toga smatramo da sa zemljma iz koje dolazi najveći broj migranata kao što je Pakistan, Maroko i druge zemlje, treba da se napravi sporazum o readmisiji kako bi se omogućilo da se oni vraćaju iz zemlje iz kojih dolaze", rekao je srpski član predsjedništva Milorad Dodik.

Takav sporazum je najavljen sa Pakistan i danas je na sjednici Predsjedništva BiH odobreno da Šefik Džaferović putuje u tu zemlju radi mogućeg potpisivanja sporazuma.

"Smatrali smo da napori koji se čine oko saradnje ministarstva bezbjednosti BiH, MUP-a Srbije i MUP-a Crne Gore da se naprave zajednički timovi je dobra mjera da se smanji broj migranata koji ulaze sa granica tih zemalja u BiH. Pozdravili smo aktivnosti Granične policije i policije Republike Srpske i primijetili smo da je smanjen broj ulazaka migranata u BiH", rekao je Dodik.

Tražili smo da se pojačaju kapaciteti Granične policije i naložili Savjetu ministara da iz sredstava rezerve koje imaju 5 miliona KM odvoje za programe upravljanja migrantskom krizom. Ideja koju treba podržati jeste da se migrantima koji su BiH onemogući ulazak u urbane sredine, gradove, naseljene sredine i da se na prostorima udaljenim od tih naprave posebni smještaji za njih", poručio je Dodik.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.