Zahtjev za ostavku

Dodik: Crnadak, Mektić i Šarović pokazali neodgovornost

  • 22.11.2018. 18:07

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da odbijanje ministara inostranih poslova u Savjetu ministara Igora Crnatka, bezbjednosti Dragana Mektića i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića da podnesu ostavke pokazuje njihovu neodgovornost i shvatanje tih pozicija kao vlastitog ćara koji su dobili na štetu Republike Srpske.

Dodik je rekao da su ostavke koje je tražio od njih, sasvim logičan i uobičajen potez u svakom novom mandatu, odnosno dio posla i obaveza. 

"Njihovi mandati su svakako istekli, i oni su u nekoj vrsti tehničkog mandata, a nisu bili odgovorni prema Srpskoj ni kada su bili u potpunom kapacitetu kao ministri, nisu odgovarali institucijama", rekao je Dodik. 

On je istakao da je Šarović ostao poznat po tome što je u parlamentu Republike Srpske rekao "da njega ne interesuju stavovi institucija Srpske i da će on u Sarajevu djelovati sam". 

"E, to njegovo djelovanje dovelo je Republiku Srpsku u ogromnu štetu i vrijeme je da se to promijeni. Ja sam dobio mandat da to promijenim, a oni su izgubili izbore i, možda, bi i za njih, da imaju imalo političke korektnosti, to bio neki politički, pa čak i ljudski izlaz", rekao je Dodik i dodao da će se vidjeti kako će to ići. 

On je istakao da zna da su SDS i PDP bili potpuno neodgovorani i da će nastaviti lošu politiku za Republiku Srpsku. 

Dodik je ranije pozvao funkcionere Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da podnesu ostavke i naveo da oni nemaju njegovo povjerenje, jer su vodili politiku suprotnu politici Srpske. 

On je rekao da ne želi da sprovodi nikakvu silu, ali smatra da bi podnošenje ostavki bilo pristojno, s obzirom na to da je narod glasao za politiku koja je suprotna njihovoj. 

Ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, inostranih poslova i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Mirko Šarović, Igor Crnadak i Dragan Mektić poručili su danas da će ostati na svojim pozicijama u punom kapacitetu sve dok ne bude izabran novi saziv Savjeta ministara.  
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.