Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Si Đipingu 70 godina postojanja Kine

  • 27.09.2019. 16:19

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Kine Si Đipingu i prijateljskom kineskom narodu povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Dodik je ovaj veliki jubilej čestitao predsjedniku Kine i kineskom narodu posredstvom državne televizije Si-Si-Ti-Vi što je emitovano u programu ove medijske kuće.

"Obilježavanje ovog velikog jubileja značajno je ne samo za Vaš narod i zemlju, nego i za sve prijatelje Kine, koji su ponosni na velike uspjehe i rezultate, koje ste postigli u posljednjih nekoliko decenija", istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da Kina danas predstavlja jednu od najmoćnijih ekonomskih sila na svijetu i nezabilazan je faktor na međunarodnoj sceni u promociji i očuvanju mira, stabilnosti i jednakosti svih naroda.

"Uspjeli ste da, i pored impresivnog ekonomskog i tehnološkog napretka, očuvate svoj kulturni i nacionalni identitet i običaje drevne kineske civilizacije, što mnogim drugim zemljama i narodima nije pošlo za rukom.Koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost bratskom narodu Kine i njegovom rukovodstvu na pomoći i podršci, koju pružate BiH i drugim zemljama Zapadnog Balkana", istakao je Dodik.

On je naveo da želi još jednom da ponovi svoje čvrsto opredjeljenje za dalje unapređenje bilateralnih odnosa na svim poljima, kao i da da punu podršku njegovoj inicijativi "Pojas i put", koja može pružiti nove prilike da se zajedno radi na jačanju bliskih i prijateljskih veza naroda BiH i Kine.

"Uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mir i blagostanje bratskog kineskog naroda, molim Vas, poštovani predsjedniče, dragi prijatelju da primite izraze mog dubokog poštovanja", istakao je srpski član Predsjedništva BiH u čestitki upućenoj predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đipingu.