Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Putinu Dan pobjede nad fašizmom

  • 09.05.2020. 08:19

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu Dan pobjede nad fašizmom koji predstavlja jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva.

"Ruski narod je veliku pobjedu u Drugom svjetskom ratu izvojevao svojom neustrašivom hrabrošću i borbenošću, prekinuvši lanac do tada velikih stradanja za cijelo čovječanstvo. Nadljudskim naporima i plemenitim podvigom ruski narod je stvorio temelje mirne i bolje budućnosti pokoljenja svijeta.

Svojim nezaboravnim, junačkim podvizima, podnijeli ste najveći teret stradanja za slobodu, krvlju obojenom u Drugom svjetskom ratu, i zajedno sa drugim slobodarskim narodima okončali epohu najveće tame po ljudski rod", istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da srpski narod u središtu svog duhovnog bića njeguje slobodarsku tradiciju, čuva uspomenu i ponosi se činjenicom da je i sam bio dio velike i neustrašive antifašističke borbe zajedno sa herojskim narodom Rusije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Za put oslobođenja i osiguranja mirne i bezbjedne budućnosti položeno je stotine miliona života. Svijetli grobovi tih nevinih žrtava, vitezova, heroja duboko su usađeni u duhovno korijenje i temelje našeg postojanja, i nikada ih nećemo i ne smijemo zaboraviti. Republika Srpska i njen narod, čiji sam zvanični predstavnik, ponosni su na našu zajedničku, isprepletenu, herojsku borbu u prošlosti, ali i na sve sadašnje oblike saradnje sa Vašom zemljom", istakao je srpski član Predsjedništva.

Uz najbolje želje za još većim povezivanjem srpskog naroda sa plemenitim narodom Rusije, Dodik je čestitao Putinu dan velike pobjede i uputio izraze dubokog poštovanja.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)