Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Makronu Dan republike

09:47, 14.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu i prijateljskom francuskom narodu Nacionalni dan Republike Francuske.

Dodik je naglasio da dan pada Bastilje ima veliku simboliku ne samo za francuski narod nego i za cijeli evropski kontinent, a "sloboda, jednakost i bratstvo" predstavljaju vrijednosti, kojima svi težimo, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Koristim ovu priliku da Vam zahvalim za pomoć koju Francusku pruža BiH, te izrazim svoju spremnost da zajedno radimo na unapređenju saradnje naših naroda na svim poljima", ističe se u čestitki.

Dodik je izrazio nadu da će Francuska nastaviti da podržava evropski put BiH i drugih zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se pridružili evropskoj porodici, kojoj istorijski, civilizacijski i kulturološki pripadaju.

"Uz iskrene želje za dalji napredak Republike Francuske i blagostanje svih njenih građana, molim Vas, pošovani predsjedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja", naveo je Dodik u čestitki upućenoj Makronu.