Predsjedništvo BiH

Dodik čestitao caru Naruhitu stupanje na carski presto

  • 02.05.2019. 22:10

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je caru Naruhitu stupanje na carski presto Japana, poželjevši mu mnogo uspjeha u obavljanju carske dužnosti.

"Uvjeren sam da ćemo nastaviti zajedno da radimo na unapređenju naših bilateralnih odnosa na svim poljima, kao i jačanju veza između naših naroda.  Koristim ovu priliku da se zahvalim Vašoj zemlji i prijateljskom narodu Japana na pomoći koju pružate u rekonstrukciji BiH", istakao je Dodik. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je da je Japan jedan od najznačajnijih bilateralnih donatora u BiH, na čemu je izrazio posebnu zahvalnost, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

Dodik je istakao da narodi u BiH gaje iskrena prijeteljska osjećanja prema narodu Japana i cijene napore koje ta zemlja ulaže na promociji mira i stabilnosti u svijetu. 

"Uz iskrene želje za blagostanje, sreću i mir Vama, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana, molim Vas, Vaše veličanstvo, da primite izraze mog dubokog poštovanja", poručio je Dodik. 

Japanski car Naruhito preuzeo je tron nakon što je njegov otac Akihito abdicirao.