Predsjednik Republike

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Srpske

  • 25.06.2018. 08:13

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Republike Srpske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik za današnji Kurir kaže da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh Republike Srpske, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da nas se Srbija destabilizuje. Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:

- Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora.

Predsjednik Srpske ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to "jedna te ista stvar" i da je "vjerovatno da to rade i u Srbiji".

Na podsjećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

- Dokaz je u činjenici da je već ranije obavještajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i Republike Srpske. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog - rekao je on.

Na pitanje da li je obavijestio predsjednika Vučića o tome, Dodik odgovara da "Vučić to vrlo dobro zna".
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)