Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Banjaluka pripada više Vučiću nego Izetbegoviću

  • 27.02.2020. 11:18

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na današnjoj konferenciji poručio je da Banjaluka više pripada Vučiću nego Izetbegoviću.

Dodik je komentarisao udruženi politički poduhvat Izetbegovića, Komšića i Radončića koji je bio napad i izliv mržnje prema Srbiji i njenom predsjedniku, prema Republici Srpskoj i svemu onom što je njen narod i istorija.

"Napad je bio orkestriran prije svega sa ciljem da se etablira nasilje koje se provodi putem institucija koje su navodno dejtonske, a u suštini donose odluke koje su suprotne Dejtonu. To je masovno činio visoki predstavnik, a sada to čini Ustavni sud BiH", kaže Dodik i da jučerašnji izlivi mržnje prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj jasno govore o stanju u BiH.

"Srbija smeta Izetbegoviću zato što je stabilna i što je pod rukovodstvom Vučića znatno napredovala. Oni savršeno znaju da ako skinu Vučića, Srbija ulazi u nestabilnost i zato njima najviše odgovara nestabilan predsjednik Srbije. Treba reći da svojatanje Banjaluke kao šeher-grada Izetbegoviću služi samo za zamajavanje njegovih podanika. Banjaluka ne pripada Izetbegoviću nego Srbima i srpskom narodu. Banjaluka pripada više Vučiću nego što je pripadala ili podržavala Izetbegovića", rekao je Dodik i dodao da je njihova politika samo nastavak islamske politike Alije Izetbegovića.