Dobre vijesti: U Tuzli izliječena šesta osoba od koronavirusa

  • 06.04.2020. 12:39

Dobre vijesti ponovo stižu iz Zeničko-dobojskog kantona, gdje je ozvaničeno kako je danas izliječena i šesta osoba od koronavirusa. 

Radi se o pacijentici iz Tešnja, koja će danas biti otpuštena iz depadansa Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici (KBZ).

Prema riječima Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektivne bolesti KBZ, ona će, baš kao i prethodni pacijenti, nakon 15 dana i potvrde da je nalaz negativan, narednih 15 dana, također, provesti u kućnim uslovima i pod njihovim zdravstvenim nadzorom.

- Mi ćemo svakodnevno biti s njom u kontaktu, a ona će, također, nama javljati sve eventualne promjene. Valja istaći da je i zaraženi muškarac iz Tešnja, koji je ranije na testiranju bio negativan i još se nalazi u bolnici jer je operisan, također, negativan - ističe Drljević.

Inače, u ZDK potvrđena je infekcija koronavirusom kod 33 osobe od početka pandemije, njih pet ranije je otpušteno kućama.

- Trenutno na Odjelu za infektivne bolesti KBZ imamo 11 osoba, a u depadansu još devet, ali će žena iz Tešnja, kao što sam kazao, danas biti otpuštena - zaključuje Drljević.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.