Đokić: PDP i SDS protiv interesa Srpske

  • 12.03.2020. 17:59

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da su poslanici PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH glasanjem protiv zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske iznevjerili građane Srpske i udarili na interese Republike.

"Ukoliko neko ne posjeduje dovoljno političke mudrosti i patriotizma i ne poštuje odluke zakonodavnog tijela koje je stvorilo Republiku Srpsku i još takav politički dogovor radi sa onima u čijoj je partijskoj deklaraciji cilj nestanak Srpske, onda mi kao odgovorni političari moramo reagovati i nastaviti političku borbu protiv takvih neracionalnih i po srpski narod loših i pogubnih poteza i politika", izjavio je Đokić Srni.

Prema njegovim riječima, to što su poslanici PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osporili odluku Narodne skupštine donesenu apsolutnom većinom poslanika dovoljno govori o tome koliko poštuju volju građana Republike Srpske.

Đokić je osudio takav istup poslanika PDP-a i SDS-a i napomenuo da za Srbe u BiH nema važnijeg organa od Narodne skupštine Republike Srpske, čije se odluke moraju poštovati i sprovoditi.

"SP će kao i uvijek, uz svoje koalicione partnere i sve druge kojima je Republika Srpska na srcu nastaviti aktivnosti čiji je cilj odbrana interesa Srpske i bolji život njenih građana", poručuje Đokić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima CIK-a BiH.

Za nove članove CIK-a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Јovan Kalaba, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина