Staša Košarac

Djetinjaste političke igre Izetbegovića i Šarovića putem istog medija iz Srpske

  • 04.08.2019. 18:22

​​​​​​​Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da očigledno postoje čvrste političke veze i dogovor između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika SDS-a Mirka Šarovića s ciljem političke diskreditacije člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

"Najprije se, putem istog medija iz Republike Srpske, oglašava Bakir Izetbegović, iznoseći niz neistina, paušalnih političkih ocjena, te optužbi na račun predsjednika Dodika, a onda se, u očigledno dogovorenom scenariju, na to nadovezuje Mirko Šarović, koji Bakirovu izjavu koristi za novi napad na Dodika i SNSD. To su smiješne i djetinjaste političke igre na koje građani Republike Srpske neće nasjesti", poručio je Košarac. 

Košarac je izjavio Srni da "Šarović koristi lažne Izetbegovićeve izjave kako bi pokušao da opere sopstvene političke greške, kakvih je bilo mnogo u protekle četiri godine, tokom kojih su Šarović i SDS slijepo slušali Izetbegovića i provodili probosansku unitarističku politiku na štetu interesa Republike Srpske i srpskog naroda". 

"Sve ono što je radio SDS u protekle četiri godine, Izetbegović i Šarović zajednički pokušavaju da pripišu SNSD-u i Dodiku, koji su dosljedno branili i čuvali Republiku Srpsku i njene institucije. To će činiti i u ovom i svakom drugom mandatu, sviđalo se to Izetbegoviću i Šaroviću ili ne", naglasio je Košarac. 

On je poručio da građani Republike Srpske i Istočnog Sarajeva nikada neće zaboraviti Šarovićevu ružnu političku prošlost, a posebno Šarovićevu izjavu da ga ne obavezuju niti interesuju stavovi Narodne skupštine Republike Srpske. 

"Ukoliko zaista želi da promijeni politiku SDS-a, Šarović bi trebalo da izađe iz Izetbegovićevog čvrstog zagrljaja i da prestane da obmanjuje javnost jeftinim političkim trikovima koje sa Izetbegovićem dogovara u bošnjačkim obavještajnim kuhinjama", zaključio je Košarac.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић