VSTS

Disciplinska tužba protiv tužioca Dalide Burzić

  • 12.12.2018. 15:50

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH podnijela je danas disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Dalide Burzić.

Iz VSTS je saopšteno da je tužba podnesena zbog više disciplinskih prekršaja koji se odnose na ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan njih, a koje šteti ugledu tužilačke funkcije, te na bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva.

Navedena tužba podnesena je zbog komunikacije sa oštećenim u predmetu spomenutog tužilaštva, poznatom u javnosti kao predmet "Memić", kao i zbog javnih istupa u vezi sa tim predmetom.

Nakon sprovedene istrage, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, Kancelarija disciplinskog tužioca nije ustanovila da postoji dovoljno dokaza za pokretanje disciplinskog postupka vezano za druge navode o povredi dužnosti glavnog tužioca u vezi sa postupanjem u istom predmetu.

"Zbog tajnosti prikupljenih dokaza, propisanih Zakonom o VSTS-u, Kancelarija ne može pružiti detaljnije informacije, a ne može ni komentarisati postupak koji je u toku", istaknuto je u saopštenju, u kojem se podsjeća da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim dok se njegova odgovornost ne utvrdi pravosnažnim odlukama disciplinskih komisija.
 

Тагови: