Nenad Stevandić

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH izašla iz okvira svog djelovanja

  • 12.12.2018. 11:44

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH izašla je iz okvira svog djelovanja jer joj je Ministarstvo bezbjednosti BiH dopustilo da radi šta hoće, što je nedopustivo i što treba da spriječi nova postava kadra iz Republike Srpske u Savjetu ministara, rekao je danas predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je naglasio da je nedopustivo da se to tijelo bavi prenošenjem nadležnosti i oduzimanjem obezbjeđenja predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. 

"Ova direkcija je time postala ključni problem u BiH, jer je izašla iz okvira svog djelovanja", rekao je Stevandić Srni, komentarišući najnoviji dopis Direkcije svim direktorima, komesarima i šefovima policija da potpišu sporazum o korišćenju radio-veze između policijskih agencija u BiH, koji podrazumijeva uvezivanje operativnih centara policija sa ovim tijelom, za šta ono nema nadležnost. 

Stevandić je ukazao da je ključni razlog za to loš rad Ministarstva bezbjednosti BiH, koje je u prethodnom periodu služilo samo za obračune sa Republikom Srpskom, njenim liderima i funkcionerima. 

On je poručio da nova postava kadra iz Srpske u Savjetu ministara treba da bude uporna i spriječi takav, nedopustiv rad, s obzirom na to da su pojedini funkcioneri SDS-a ranije učestvovali u stopiranju smjene direktora te Direkcije Mirsada Vilića. 

"Naš posao je da ih obavijestimo da se moraju navići na suverenitet Srpske", poručio je Stevandić.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH upućen je dopis, koji je u posjedu Srne, svim direktorima, komesarima i šefovima policija kojim ih poziva da sutra potpišu sporazum o korišćenju radio-veze između policijskih agencija u BiH, a kao tačka u dnevnom redu navodi se i analiza stanja bezbjednosti u BiH. 

Potpisivanje ovog sporazuma podrazumijeva uvezivanje operativnih centara policija sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, za šta ona nema nadležnost.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм