Osmica još nije dostavio diplomu

Diploma Osmana Mehmedagića i dalje misterija

  • 24.06.2020. 19:20

Diploma Generalnog direktora OBA-e BiH Osmana Mehmedagića i dalje je misterija. 

Još nije dostavio diplomu o visokoj stručnoj spremi na uvid nadležnoj parlamentarnoj komisiji na nivou BiH. Iako su pojedini mediji objavili da mu za to danas ističe rok, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH SDP-ov Nermin Nikšić za ATV pojašnjava da mu je, ipak, ostalo još malo vremena. 

"Rok je sedam dana, ali od dostavljanja zaključaka koji su poslati u ponedeljak. Tako da je rok početak sljedeće sedmice", kaže Nikšić.

Obrazovanje prvog čovjeka OBA BiH bilo je jedna od tačaka na posljednjem zasjedanju Zajedničke parlamentarne komisije za nadzor nad radom OBA u Sarajevu prošle sedmice, a na kojem je bio i Mehmedagić, kada je i usvojen zaključak da direktor OBA BiH dostavi diplomu na uvid, na osnovu čega bi donijela dalje odgovarajuće odluke. Većina članova komisije je poručila da su čekali današnji dan, kao posljednji rok za dostavljanje traženih dokaza o stepenu obrazovanja Osmice. Ipak, kažu, još nema ništa od predavanja diplome na uvid. 

"Do mene ništa novo nije došlo. Ja idem tek dole pa ću provjeriti. Šta god bih rekao nije provjereno", kaže Nikola Špirić, član Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH.

Zajedničkoj komisiji je u februaru dostavljen podatak da je Mehmedagić student treće godine fakulteta u Travniku, a Nermin Nikšić je u svojim posljednjim izjavama istakao da je u spisu materijal Tužilaštva BiH sa pitanjima, ali i odluka objavljena u Službenom glasniku Republik Srpske gdje je nevažećom oglašena diploma Mehmedagića iz Banjaluke te da su dobili i dopis dekana iz Travnika da je upisan vanredno na treću godinu studija.

Megmedagić, poznat po nadimku Osmica, nalazi se na čelnoj poziciji u važnoj bezbjednosnoj agenciji od 2015. godine, a mandat mu je istekao 19. novembra prošle godine. Od tada traje polemika o budućem čelniku OBA, a upravo se Mehmedagić pominje kao glavni kandidat za novi mandat na čelu te agencije.

Vjetar u leđa mu daje SDA uprkos njegovom spornom obrazovanju i činjenici na koju mnogi ukazuju, odnosno da on nema šta da pokaže jer nema fakultetsku diplomu i time ni podlogu da bude na toj važnoj poziciji.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)