Dušanka Majkić za ATV

Desilo se ono što su svi očekivali, pa i sam Bakir Izetbegović

19:59, 24.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović konstatovao je da nema kvoruma za održavanje Prve hitne sjednice ovog doma, s obzirom da na sjednicu nije došao niko od delegata iz Kluba Srba, kao ni dovoljan broj delegata iz reda hrvatskog naroda.

"Desilo se ono što su svi očekivali, pa i sam Bakir Izetbegović. Ako ne pročitate Poslovnik i tako se neodgovorno ponašate, a vodite jedan dom i ne znate da mora svih pet delegata iz reda bošnjačkog naroda da potpiše zahtjev onda vidite dokle to ide. Ne samo da nije postupio po zakonu, nego je njegov šef kluba odlučio da se obrati svom šefu stranke da napravi sjednicu doma, račnajući da će to biti jedina šansa da prisili SNSD", kaže Dušanka Majkić, delegat SNSD-a u Domu naroda gostujući u Centralnim vijestima ATV-a.

"Za hitne sjednice morao je konsultovati druga dva člana, odnosno zamjenika. Bio je sa njima, a nije progovorio ni riječ da se sprema hitna sjednica i na kraju ključno i najvažnije, nije se ništa dogodilo u odnosu na stanje koje je prethodilo, nije pokrenuta procedura izbora predsjedavajućeg Savjeta ministara i on je jako dobro znao da SNSD neće prihvatiti taj inferioran stav da se odaviza kad njemu padne na pamet i da zadržava stanje kakov jeste, ne vodeći računa da je prošlo osam mjeseci od izbora i da je vlast već morala biti formirana", kaže ona.