Otpor predloženom zakonu

Demobilisani borci zaprijetili blokadom Federacije BiH

  • 29.06.2018. 19:32

Demobilisani borci su još jednom zaprijetili potpunom blokadom Federacije. Poručuju da će čekati do sjednice federalnog parlamenta, 10. jula, kada bi se na dnevnom redu trebao naći i zakon o pravima boraca.

Dobro je, kažu, što je taj zakon upućen u parlament, ali onim što u njemu piše, nisu zadovoljni. Zato će, poručuju, ukoliko im ne bude dozvoljeno da ulažu amandmane, izaći na ulice, jer više, kažu, nemaju šta da čekaju. Traže isplatu boračkog dodatka za sve borce i na taj dio će, ukoliko budu mogli, uložiti amandman.  

"Mi imamo informacije da se na toj sjednici neće moći uputiti naši amndmani, to smo vjerujte, evo, svaki dan u pripravnosti. Ne dođe li do upućivanja amandmana, na toj sjednici, ne budu li se amandmani mogli uputiti, možemo slobodno reći da tada ide blokada Federacije", poručuje Hamza Krkalić u ime demobilisanih boraca. 

Demobilisani borci u Federciji ranije su se u nekoliko navrata okupljali ispred federalnog parlamenta i to uvijek uz jake mjere obezbjeđenja, gdje su višečasnovnim protestima izražavali svoje nezadovljstvo. Traže ukidanje finasiranja boračkih udruženja i formiranje jedistvenog registra boraca, što predviđa i zakon koji je Vlada uputila u parlament. Ipak, najviše negoduju zbog boračkog dodataka, koji nije regulisan onako kako su tražili od ministara. 

Da li će nam biti omogućeno da djelujemo na predloženi tekst zakona, znaćemo već u ponedjeljak, uvjeravaju demobilisani borci. Već tada će odlučiti kakvi su dalji koraci, ali kažu da će sigunro istrajati u svojim zahtjevima.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија