London

Delegacija BiH na Samitu o Zapadnom Balkanu

  • 09.07.2018. 08:00

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić predvodi delegaciju BiH na dvodnevnom Samitu o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Samit u Londonu, organizovan u okviru berlinskog procesa, biće usmjeren ka jačanju ekonomske stabilnosti kroz poboljšanje poslovnog okruženja, podsticanja preduzetništva i rješavanje pitanja nezaposlenosti mladih, te promovisanja regionalne povezanosti, saopšteno je iz Savjeta ministara. 

Samit će biti fokusiran na jačanje regionalne saradnje u oblasti bezbjednosti i podsticanje bolje političke saradnje. 

U delegaciji BiH, osim Zvizdića, su i ministar spoljnih poslova Igor Crnadak i ministar bezbjednosti Dragan Mektić. 

Crnadak će u okviru ministarskog sastanka učestvovati na panelu posvećenom mladima, na kojem će, osim ministara inostranih poslova zapadnog Balkana, učestvovati komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i predstavnici civilnog društva. 

Tokom radnog ručka ministri će imati priliku da predstave prioritete svojih zemalja na putu evropskih integracija i regionalne saradnje. 

Na kraju sastanka u Londonu, čiji će domaćin biti britanski šef diplomatije Boris DŽonson, biće održana i plenarna diskusija o migracijama. 

Crnadak će prije zvaničnog početka Samita imati neformalni sastanak sa britanskim ministrom za Evropu i Ameriku Alanom Dankanom.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.