Nakon objave Dragana Mektića

Dautbašić: Nedolično je da ministar bezbjednosti poziva na bunt

12:35, 25.05.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Nedolično je da ministar bezbjednosti poziva na bunt građana, rekao je sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH Bakir Dautbašić u izjavi za Avaz.ba, komentarišući posljednju objavu ministra Dragana Mektića na Tviteru.

- Ja mislim da je potpuno nedolično da ministar bezbjednosti poziva na bunt, da vrši pritisak na pravosudne institucije, iz prostog razloga što bi bilo prirodnije da ministar bezbjednosti posjeti, naprimjer, mjesto ubistva dvojice policajaca na Alipašinom Polju ili mjesto ubistva policajca u Suhodolu, nego da na ovaj način vrši pritisak na pravosudne institucije BiH – kazao je Dautbašić.

Naveo je kako u svojoj 20-godišnjoj profesionalnoj karijeri još nikada nije sreo “zvaničnika bezbjednosnog sektora s takvim idejama”.

Podsjetimo, Mektić je pozvao građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, gdje je smješteno i Visoki sudski i tužilački savjet BiH, naredne sedmice u Sarajevu, kao odgovor na aferu "Potkivanje", u kojoj se za koruptivne aktivnosti optužuje Milan Tegeltija, čelnik VSTS-a.