Savjet ministara BiH 

Data garancija za dio auto-puta kroz Srpsku

  • 05.11.2018. 16:57

Savjet ministara dao je danas garanciju od 70 miliona evra na kredit za dio auto-puta u Republici Srpskoj na području Doboja, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Riječ je o odluci o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 70 miliona evra. 

Šarović, nakon sjednice Savjeta ministara, nije želio da govori o informaciji o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, navodeći samo da je ova informacija bila veoma sadržajna i da je prihvaćena, te da o tome više detalja može dati resorni ministar ili Služba za odnose sa javnošću Savjeta ministara. 

On je naveo da je konačno donesena i odluka o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe, odnosno repromaterijala, do 31. decembra 2019. godine. 

"Taj repromaterijal koristi naša privreda za finalne proizvode namijenjene izvozu. To je šesta po redu i vrlo važna odluka za cijelu privredu BiH, a pripremljena je u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i entitetskim privrednim komorama, uključujući i komoru distrikta Brčko", rekao je Šarović novinarima. 

Prema njegovim riječima, ta odluka se odnosi na poljoprivredni sektor, kao i na tekstilnu, hemijsku i mašinsku industriju, koji će ubuduće moći da mnogo jeftinije i brže dolaze do repromaterijala. Oni taj repromaterijal ugrađuju u finalne proizvode koje plasiraju na strana tržišta. 

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм