Zastave ne pola koplja

Dan žalosti zbog ubistva dvojice policajaca

  • 29.10.2018. 07:12

Povodom ubistva dvojice policajaca Savjet ministara Bosne i Hercegovine donio je Odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar 2018.godine, proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Ovakvoj odluci Savjeta ministara BiH prethodile su odluke Vlade Kantona Sarajevo kao i Vlade Federacije BiH koje su takođe ponedjeljak proglasile Danom žalosti u FBiH i Kantonu Sarajevu.

I Vlada Republike Srpske je 29. oktobar proglasila Danom žalosti u Republici Srpskoj.

"Vlada Republike Srpske i građani Republike Srpske izražavaju saučešće i saosjećaju sa porodicama stradalih zbog njihovog teškog gubitka", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Na svim zgradama javnih institucija u Republici Srpskoj zastave će biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni programsku šemu prilagoditi Danu žalosti.

Dan žalosti proslasio je i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, saopšteno je iz brčanske Vlade.

Gradonačelnik Milić je u svoje ime i u ime Vlade Brčko distrikta izrazio saučešće porodicama tragično stradalih pripadnika policije Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.  

Policajci Adis Šehović /46/ i Davor Vujinović /43/ stradali su prije dva u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila. 

Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je podlegao teškim povredama glave u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. 

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH.