Migrantska kriza

Cvijanović: BiH se ne može pohvaliti adekvatnim trošenjem donacija

  • 02.09.2020. 15:09

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se BiH ne može pohvaliti načinom utroška donatorskih sredstava namijenjenih za rješavanje migrantske krize, odnosno da su ona korištena adekvatno i da su otišla tamo gdje je potrebno.

Cvijanovićeva je ocijenila kao neprihvatljivo sve što su vlasti BiH činile, nastojeći da riješe problem migrantske krize.

"Neprihvatljivo je apsolutno sve - od načina kako je čuvana granica, odnosno kako nije čuvana, od one neozbiljnosti koju smo imali kada je u pitanju ulazak, od nemogućnosti da se adekvatno komunicira sa zemljama susjedima", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Tesliću.

Predsjednik Srpske ukazala je na probleme nemogućnosti da se adekvatno utvrdi identitet migranata i uspostavi komunikacija sa zemljama iz kojih oni dolaze, te načina na koji su uređena migrantska naselja i organizovan život u njima.

"Pa konačno i do ovih izjava da nam je porasla potrošnja, da su nam migranti zamijenili turiste i sve te druge neozbiljne i neodgovorne stvari", izjavila je Cvijanovićeva, komentarišući izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selme Cikotića o sredstvima dobijenim za rješavanje migrantske krize.

Cikotić je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na pitanje delegata SNSD-a Dušanke Majkić o tome koliko je BiH od 2016. do 2020. godine dobila novca za rješavanje migrantske krize, izjavio da je Međunarodnoj organizaciji za migrante koja djeluje u BiH direktno doznačeno 70 miliona evra ili 140 miliona KM od EU.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.