Ćulumu uručeno priznanje MUP-a Slovenije

  • 25.08.2020. 17:35

Policijski ataše Slovenije u BiH Matijaž Šinkovec uručio je direktoru Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Darku Ćulumu priznanje "Zlatni znak policije" za dugogodišnju uspješnu saradnju u širenju bezbjednosne kulture.

Ovo je jedno od najvećih priznanja koje se dodjeljuje za dugogodišnju izuzetno važnu saradnju ili pomoć policiji Slovenije u poslovima koji se odnose na širenje bezbjednosne kulture, jačanje i razvoj bezbjednosti, ili za izuzetno važnu višestruku saradnju i pomoć u pojedinačnim bezbjednosnim operacijama, u kojima su blisko sarađivali Sipa i slovenački MUP.

Tokom današnje posjete Šinkoveca Sipi sagovornici su razgovarali o važnim predmetima za BiH i Sloveniju koji se odnose na najteža krivična djela iz oblasti terorizma, organizovanog kriminala, trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te pranja novca, uz poseban naglasak na dalje jačanje i unapređenje operativne i strateške saradnje.

Zaključeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, te da će u narednom periodu biti još više unaprijeđena, sa akcentom na blagovremenu razmjenu obavještajnih podataka i informacija, saopšteno je iz Sipe.

Policijski ataše Slovenije u BiH čestitao je Ćulumu imenovanje i poželio mu puno uspjeha u radu.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок