Promjena mišljenja

Crndak: Bespotrebna epizoda, izdaćemo vize košarkašima Kosova

20:37, 10.08.2018.
Izvor: avaz
Thumbnail
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je večeras za "Avaz" da će košarkašima kadetske reprezentacije Kosova biti izdate vize i da je predsjednik Košarkaškog saveza RS Boris Spasojević promijenio stav. 

Spasojević je ujedno i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i u nekoliko navrata je istakao da nije u nadležnosti saveza da li će košarkaši s Kosova dobiti vize. On je dodao da je Crnadak odlučio da kosovski košarkaši ne dobiju vizu.

"Ministarstvo još nije donijelo odluku, ali je nakon Spasojevićeve izjave može donijeti. Dobili smo dopis iz Košarkaškog saveza BiH na kojem nije bilo njegovog potpisa i njegove saglasnosti. Lično sam se čuo s njim. On mi je rekao da je on protiv toga i da je njegov stav da selekcija Kosova ne igra," istakao je Crnadak.

"Avaz" prenosi da je ministar vanjskih poslova BiH dodao da ne zna zašto je Spasojević promijenio mišljenje. Očigledno je, kaže Crnadak, da je bio pod nekim pritiskom ili je mišljenje promijenio sam.

"Mislim da je to bila jedna bespotrebna epizoda. Sada imamo saglasnost predsjednika i potpredsjednika Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Možemo sve završiti i izdati vizu za selekciju Kosova," rekao je Crnadak. 

Košarkaška reprezentacija Kosova će nastupiti na Evropskom prvenstvu za kadete u Sarajevu.