Uoči sastanka šefova diplomatije

Crnadak: Pacoli dolazi u Banjaluku uz saglasnost Beograda

15:06, 02.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli, uz saglasnost Beograda, dolazi u Banjaluku na neformalni sastanak šefova dilomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

"U okviru Procesa za saradnju učestuje i predstavnik takozvanog Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci. 

On je ocijenio da je ovaj skup važan događaj i šansa za dalju afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske. 

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi biće održan u srijedu, 5. septembra, u Banjaluci. 

Kada je riječ o pitanju granice između Srbije i BiH, Crndaka je izrazio nadu da će rješenje biti pronađeno poslije izbora, kada splasnu tenziju. 

Komentarišiući navode poslanika SNSD-a u Paramentarnoj skupštini BiH Dušanke Majkić da će prilikom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH morati objsniti zašto piscu Zaharu Prilepinu nije dopušten ulazak u BiH, Crnadak je rekao da je to "obična, dnevnopolitička zloupotreba". 

Crnadak, koji je kao potpredsjednik PDP-a danas u Banjaluci prisustvovao dodjeli diploma polaznicima Političke akademije ove partije, rekao da su oni nova grupa ljudi i nova snaga PDP-a, ali i nova snaga za Republiku Srpsku.