Predsjednik HDZ-a

Čović: SDA nam nije partner, nema podrške Cikotiću

  • 22.06.2020. 14:56

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da SDA nije partner toj stranci, koja neće dati podršku Selmi Cikotiću za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

"Mi više nismo partneri sa SDA već jedno vrijeme. Neki dan smo se dogovorili oko Mostara i još nekih stvari, pa ćemo to pokušati vraćati. Na nivou Federacije BiH već dvije godine nemamo partnerstvo da se možemo dogovoriti da idemo nešto raditi. Nemate programsko partnerstvo, strateško partnerstvo", naveo je Čović na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će podržati Cikotića za ministra bezbjednosti, Čović je rekao da je jedno od spornih pitanja i to imenovanje.

"Gospodin Cikotić je prijedlog SDA i to je pravo SDA, kao što je pravo naših boraca iz Bugojna i boraca HVO-a da ne prihvate tog kandidata. Predstavnici HDZ-a i HNS-a u Predstavničkom domu neće podržati tog kandidata", naglasio je Čović.

On je rekao da neka imenovanja čekaju po dvije godine i ne mogu se sprovesti, a tada u vlasti nije bilo SNSD-a.

"Na jako puno direktorskih mjesta su imenovani vršioci dužnosti, to je oko 40 različitih funkcija", ukazao je Čović.

Čović je rekao da će od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u četvrtak, 26. juna, tražiti da se sjedne i razgovara, te da se situacija oko imenovanja što prije razriješi.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок