Čović prenio ovlaštenja na Bradaru

  • 20.07.2020. 14:55

Šef Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara rekla je Srni da je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović prenio ovlaštenja na nju, te da je u ovaj dom proslijeđen Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu i da smatra da nema potrebe za održavanjem onlajn sjednica.

"U dobroj vjeri da će ovoj epidemiji doći kraj, nismo mijenjali Poslovnik Doma naroda da se sjednice mogu održavati onlajn. Budući da Dom naroda ima samo 15 delegata i uz određene goste, smatramo da u parlamentu BiH ima dovoljno prostora za organizovanje sjednica i sa velikom razdaljinom i poštovanjem epidemioloških mjera", konstatovala je Bradara.

Ona je dodala da se nada će, uz odgovornost svih, epidemija doživjeti kraj.

Bradara je rekla Srni da će sutra biti održan Kolegijum Doma naroda.

"Ovlaštenje je pripremljeno za mene, s obzirom na to da sam predsjednik Kluba hrvatskog naroda i po Poslovniku prva osoba koja može mijenjati predsjednika. Budžet je dostavljen u proceduru", istakla je Bradara i dodala da je Prijedloga budžeta dostavljen na tri različita dokumenta.

"Vidjećemo sutra da li će biti razmatran po hitnom postupku ili ne", navela je Bradara.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина