Zastoj u formiranju vlasti

Čović: Povjerenje je osnovni problem u formiranju vlasti

  • 08.06.2019. 18:37

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović posjetio je Opštinski odbor ove stranke u Bugojnu sa predsjednikom Igorom Vrljićem na čelu.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost, Čović je izjavio da je u Bugojnu sa stranačkim rukovodstvom razgovarao o više aktuelnih tema.

– Razgovarali smo o mogućoj podršci viših nivoa vlasti nekim infrastrukturnim projektima, konkretno izmještanju saobraćaja iz Bugojna, kamiona iz centra grada. Zainteresovani smo i za projekte osnovnih i srednjih škola. Sve više mladih odlazi i treba iznaći rješenje da se očuvaju na ovom području – rekao je Čović.

Upitan o zastoju u formiranju vlasti, odgovorio je da je osnovni problem u povjerenju. Potrebno je, kaže, uspostaviti odmah Savjet ministara, ući u proceduru promjene Izbornog zakona kako bi se obezbijedilo legitimno predstavljanje u budućnosti.

– Čim se to uspostavi kao prioritet, kada kao prijedlog stigne u Parlament, možemo razgovarati o federalnom nivou vlasti i neće biti prepreke da ona onda funkcioniše u potpunosti – poručio je predsjednik HDZ BiH.

Тагови: