predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Čović: Osnov funkcionisanja BiH - ustavna jednakost

  • 19.12.2019. 20:34

Osnov funkcionisanja BiH i njene budućnosti počiva na ustavnoj jednakosti tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, jer je jedino na tom postulatu moguće graditi BiH, rekao je večeras u Sarajevu predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Čović je ukazao da su neriješeno hrvatsko pitanje i ustavna nejednakost hrvatskog naroda postale paradigma slabosti Ustava i Izbornog zakona.

On je, na svečanom prijemu povodom katoličkog Božića kojem su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH, poručio da svi u BiH treba da teže uspostavljanju demokratskog poretka koji omogućava svim konstitutivnim narodima, bez izuzetka i u punom kapacitetu, uživanje svih blagodeti "jedinstva u različitosti".

Čović je naglasio da Božić nadahnjuje i upućuje na to da je neophodno uvijek biti svjestan moralnih potreba društva i onoga što treba činiti da bi se u BiH i među njene konstitutivne narode unijelo više sloge i razumijevanja, osjećaja bliskosti, povezanosti i zajedništva.

Čović je napomenuo da na tim načelima mora počivati javno-političko djelovanje u BiH, da bi počelo istinsko vrednovanje i podsticanje kompromisa i dijaloga, umjesto obmane, prevare, manipulacije i populizma.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)