Do Kongresa SDA

Čović: Nema formiranja vlasti do 14. septembra

  • 26.07.2019. 14:11

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da vlast na nivou BiH neće biti formirana do Kongresa SDA 14. septembra.

"Sve preduslove za formiranje Savjeta ministara imamo punih pet mjeseci, ali od toga neće ništa biti do 14. septembra kada se održava Kongres. SDA će nakon toga govoriti transparentnije o vlasti", rekao je Čović na konferenciji za novinare nakon sjednice stranačkog Predsjedništva. 

On je istakao da je za formiranje vlasti na nivou Federacije BiH sve spremno i da je Izborni zakon jedini uslov HDZ-a BiH. 

"Izbor SDA je Fadil Novalić. Izbor HDZ-a je Jelka Milićević. Predložen je jedan set reformi. Prvi zakon u tom setu je Izborni zakon. Očekujemo da ćemo naredne godine pobijediti na izborima u Mostaru", rekao je Čović. 

Govoreći o "Aluminiju", Čović je najavio je da će sljedeće sedmice u Mostar doći predstavnici federalne Vlade da bi usaglasili sve u vezi sa ovom kompanijom. 

"Uprava će donijeti nacrt programa da bi u ponedjeljak imali sve sadržajnije, a u srijedu usvojeno . Ugrađeno je sve što je trebalo ugraditi i mnogo više od očekivanja", rekao je Čović. 

On je istakao da nema više odgađanja rokova. 

Čović je dodao da su četiri grupe radnika koji će imati interese u "Aluminiju" - penzioneri kojima treba povezati radni staž i uplatiti doprinose da bi mogli u penziju, druga je grupa ljudi bez kojih proces oživljavanja kompanije ne može ići, treća su radnici koji žele otpremnine, a četvrta su oni koji ne ulaze u ove tri i sa kojima treba postići dogovor. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана