Čović-Krišto: Iskrene čestitke za Vaskrs

  • 17.04.2020. 11:45

Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto čestitali su danas Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

U čestitki koju je uputio Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, Čović je poželio da predstojeće praznične dane pravoslavci proslave uz ljubav bližnjih, u toplini i bezbjednosti svojih domova.

"Neka nas i ovo vaskršnje slavlje podsjeti na istinsko značenje Hristovog vaskrsenja i u nama obnovi utjehu i nadu, ali pruži i dodatnu snagu da se hrabro suočimo sa svim poteškoćama i izazovima svakodnevnice, posebno danas, kada su nam vjera u vaskrslog Hrista i hrišćanska solidarnost potrebniji nego ikada", poručio je Čović.

On je istakao da i ovaj praznik bude prožet istinskim ljudskim i hrišćanskim vrijednostima, zauzimanjem za nemoćne, lica sa posebnim potrebama i bolesne, a vaskršnja poruka optimizma i nade svima nama bude vodilja i najbolji putokaz.

"Neka Vam Hristovo vaskrsenje donese sreću, mir i blagostanje", naveo je Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH.

Krišto je svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca poželjela srećan i blagoslovljen praznik Hristovog vaskrsenja, saopšteno je iz parlamenta BiH.

"Ovaj veliki hrišćanski praznik simbol je života, svjetla i obnove, što nam je u ovim izazovnim vremenima snažan izvor nade i optimizma. Hristos vaskrse!", navodi se u čestitiki.

Srpska pravoslavna crkva danas obilježava Veliki petak - dan kada je Isus Hristos stradao na krstu, a u nedjelju, 19. aprila, proslaviće najveći hrišćanski praznik Vaskrs.