Predsjednik HDZ-a BiH

Čović glasao i poručio da će to biti osigurano svakom Hrvatu

  • 05.01.2020. 10:16

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jutros je u Mostaru glasao u drugom krugu za svog kandidata za predsjednika Hrvatske, te poručio da će ova stranka osigurati da svaki Hrvat izađe na biralište.

Čović je objasnio da će HDZ osigurati sve što treba da svaki Hrvat može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banjaluku, Sarajevo i glasati.

"Malo je glasačkih mjesta, vrlo malo konzularnih mjesta, tako, što god treba, to ćemo danas organizovati. HDZ BiH je najozbiljnija politička stranka", rekao je Čović nakon što je glasao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petra Bakule" u Mostaru.

On je ocijenio da će izlaznost u BiH biti znatno veća nego u prvom krugu, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

"Priželjkujem kontinuitet jednog razmišljanja predsjednice Hrvatske kada je u pitanju BiH u cjelini, posebno hrvatski narod u BiH", rekao je Čović.

U Hrvatskoj se održava drugi krug predsjedničkih izbora na kojem građani biraju između dva kandidata - opozicionog SDP-a Zorana Milanovića i aktuelnog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović.

Hrvatski državljani koji žive u BiH moći će glasati na ukupno 44 biračka mjesta i to u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH.

Stotine građana, kako navode mediji, jutros je u Mostaru čekalo da se otvore birališta da bi u drugom krugu glasali za predsjednika Hrvatske.