CIK BiH krivac za izborne krađe u Mostaru

Čović: Do sada bi postojao treći entitet da sam ga želio i zagovarao

  • 16.01.2021. 20:01

Lider HDZ BiH Dragan Čović okrivio je Centralnu izbornu komisiju /CIK/ BiH za izborne krađe u Mostaru, promjene u broju mandata i sve realnije najave o ponavljanju brojanja svih listića.

"Za mene je CIK nelegalan i ja od početka, od kada su imenovani imam takav stav o njima. Oni su i na izborima 15. novembra napravili nekoliko presedana gdje su kalkulantski donosili odluke, poput Travnika i građani ne mogu imati povjerenje u takvu instituciju", rekao je Čović.

On je naveo da je tražio da se izbori u Mostaru održe pod nadzorom međunarodne zajednice, da se tu okončaju, da se listići nigdje ne smiju nositi, ali se onda na dan izbora desi da se kontaminira cijeli proces.

Čović je poručio da će HDZ praviti vlast sa onima sa kojima mogu postići dvotrećinsku većinu, te je dodao da je prijedlog HDZ-a BiH Mario Kordić nakompetentniji za poziciju gradonačelnika.

Na pitanje da li želi treći entitet, Čović je odgovario kako bi ga do sada imao da ga je želio i zagovarao.

On je rekao i kako sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem razgovara kao sa najvećim prijateljem.

"Sa Miloradom Dodikom godišnje sjednem tri puta, a sa Izetbegovićem 23 puta. Ali kada sjednem sa Dodikom to je tema, a kada sam sa Izetbegovićem to nikoga ne interesuje. Logično je da sa Izetbegovićem pričam o svemu, pa evo i prije tri četiri dana smo pričali", rekao je Čović za portal "Kliks".

On je naveo i da ne vjeruje u građansku BiH kakvu želi SDA, jer je to unitarizam.

"To je država koja će se raspasti, to je država koja nema budućnost. Građanski koncept u BiH se ne može osmišljati kao u nekim drugim državama EU. Što se mene tiče, BiH će se morati graditi u nekoj kombinaciji građanskog i kolektivnog", istakao je Čović. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.