Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Bez Hrvata nema formiranja nijednog nivoa vlasti

  • 07.09.2019. 10:27

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da se bez Hrvata ne može formirati nijedan nivo vlasti u BiH.

Čović je rekao da Hrvati u BiH koji, kako je istakao, jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

"Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti", istakao je Čović juče u Orašju poslije zaejdničke sjednice predsjedništava BiH i Hrvatske.

On je zahvalio Vladi Hrvatske, HDZ-u i njenom predsjedniku Andreju Plenkoviću, koji je i aktuelni hrvatski premijer, za podršku Hrvatima u BiH, za koju je rekao da je dragocjena u borbi za stvarnu ravnopravnost.

Predsjedništva dvije stranke su na jučerašnjoj sjednici ocijenila da je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoć BiH na evroatlantskom putu.

Plenković je rekao da je saradnja dva HDZ-a "pozitivna i intenzivna", te da će Hrvatska, kao dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici, nastaviti da se zauzima za prava Hrvata i pruža dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH.

On je najavio zajedničku podršku Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim izborima u Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.