Zahtjev za članstvo u EU

Čeka se potvrda odgovora na dodatna pitanja Evropske komisije

  • 12.02.2019. 19:12

Odgovori na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika Evropske komisije uskoro bi mogli da budu poslati u Brisel. U Direkciji za evropske integracije BiH ATV-u su potvrdili da su svi odgovori usaglašeni i da su prevodena sva poglavlja. Preostalo je da integralne odgovore potvrde entitetske vlasti i na nivou zajedničkih institucija.

"Nakon toga će odgovori biti dostavljeni Evropskoj komisiji. Direkcija ne može govoriti o tačnom datumu potvrđivanja odgovora u svim vladama i u Savjetu ministara BiH, jer on zavisi od procedura na svim nivoima vlasti, ali očekuje vrlo skoro dostavljanje odgovora Komisiji," saopšteno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Stav Ministarstva bezbjednosti BiH je da Savjet ministara u tehničkom mandatu dodatne odgovore na Upitnik može da potvrdi u narednih mjesec dana. Kandidatski status članovi Predsjedništva BiH očekuju do prvog novembra. Bila je to i jedna od tema razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa visokim predstavnikom za bezbjednost EU Federikom Mogerini, tokom službene posjete Briselu.

"Ovdje je bila prilika da obavijestimo i gospođu Mogerini o tome da je na tehničkom nivou sve dogovoreno oko odgovora i da ostaje samo prevod i formalizacija dokumenta, koji će se ovdje dostaviti ne dalje od 20 do 30 dana," rekao je Dodik.

Zahtjev za članstvo u Evropskoj Uniji, BiH je predala u februaru 2016. godine. Evropska komisija je 20. juna prošle godine dostavila 615 dodatnih pitanja na Upitnik, kako bi pripremila mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)